Key Ödemelerine Nasıl İtiraz Edeceğiz ?

Key ödemeleri Hak sahipleri, listede yer alıp almadıklarını www.keyodemeleri.com web sayfasından TC kimlik numarası veya sosyal güvenlik numarası ile öğrenebiliyor. Ancak listelerdeki KEY rakamlarında eksiklikler var.

Hatta bazı devlet kurumları ile belediyelerden hiç KEY ödenmediğine ilişkin bildirim yapılmış. Birçok nedenden dolayı hem isimler eksik hem de isimlere ait tutarlar yanlış. Peki paralarını eksik alan ya da hiç alamayanlar ne yapmalı?
İtirazlar, KEY ödentilerini bildirmekle yükümlü kurum ve kuruluşlara yapılacak. 1987-1995 arasında SSK'lı olarak özel sektöre ait 10 veya daha fazla işçinin bulunduğu işyerlerinde çalışanlar eski adıyla SSK'ya yeni adıyla SGK'ya itiraz edebilecek. Bu durumda hem o dönemde çalıştıkları kuruma (halen açıksa) hem de SGK'ya itiraz etmekte fayda var. İtiraz için o dönemlere ait KEY kesintisi ile ilgili belgeler gerekiyor. Fakat, elinizde belge yoksa bile itiraz edin, itirazdan sonra mahkemeye gidebilmenin yolu açılıyor. Bu arada, vatandaşlık numarası olmayanın da itiraz hakkı bulunuyor.

George John

Hiç yorum yok: